Vinná dieta aneb Hubněme opravdu zdravě

Vánoce jsou svátky, o kterých se bez obvyklých předsudků dopřáváme jídla co hrdlo ráčí. Je to nejen oblíbený kapr s horou domácího bramborového salátu, ale samozřejmě také cukroví. Koneckonců JE zima a my potřebujeme dostatek živin, abychom přežili do přívětivějších časů slunce, léta a podobně.

Bohužel takové dávky živin ve spojení s vrvholovým tréninkem na gaučing se leckdy projevují ne právě přívětivě na nárustu tělové hmoty. Někomu to nevadí a je naopak rád, že je na něm na první pohled vidět že má na to, aby se dobře najedl, ale pokud patříte k jiné skupině, asi skončíte u hledání nějaké té povánoční diety. Nu a pro vás tu máme radu – vyberte si dietu vinnou.

Víno, jak známo, jednoznačně organismu prospívá a u hubnutí je tomu nejinak. Pokud se tedy zaměříme na červené víno. To totiž obsahuje látky zvané procyanidiny, které díky svým antioxidačním účinkům pozitivně působí na úbytek nadbytečné tělesné váhy. Rada je tedy jasná – každý den sklenku červeného. Nejvíce procyanidinů obsahují podle laboratorních testů vína z Francie a Sardínie. K tomu mlsejte brusinky a sem tam se běžte trochu proběhnout a uvidíte, že se budete cítit lépe již po několika dnech.

Related Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *