Pivní cibulačka

Recept na pořádnou polévku, která se hodí nejen ráno pro zmírnění negativních důsledků včerejšího „tahu“, ale i v chladných večerech pro zahřátí. Nebo prostě kdykoli, kdy na ni máte chuť.

Ingredience – pivní cibulačka – množství: pro 4 osoby

  • 6 cibulí
  • 5 dl černého piva
  • olej a kousek másla
  • 4 stroužky česneku
  • ½ kávové lžičky cukru
  • 6 dl silného kuřecího vývaru
  • sůl a pepř
  • ½ badyánu a špetka drceného kmínu
  • petrželka
  • strouhaný sýr ementálského typu

Postup přípravy pivní cibulačky

  1. Oloupeme cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Poté orestujeme na oleji s máslem do lehké zlaté barvy.
  2. Přidáme cukr a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme pivem, vývarem, přidáme koriandr a pomalu vaříme asi 15 minut.
  3. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Až v misce nebo talíři posypeme strouhaným sýrem, odobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Dobrou chuť!

Related Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *